Blueberry muffins (muffins με μαρμελάδα μύρτιλλου)

Τα muffins βανίλιας ήταν για πολύ καιρό τα αγαπημένα μας στο σπίτι!

Κάποια στιγμή, σκέφτηκα να τα ανεβάσω επίπεδο. 🤔

Και πώς το έκανα αυτό;

Πρόσθεσα μαρμελάδα μύρτιλλου (aka blueberry) 🫐 και πράγματι το κλασικό και αγαπημένο μας muffin έγινε ανάρπαστο! 

 

Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή και θα με θυμηθείς 😉

Υλικά

  • 250γρ μαργαρίνη
  • 300γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • Μαρμελάδα μύρτιλλο
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει το μίγμα
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά τη βανίλια
  • Εναλλάξ προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά
  • Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
  • Γεμίζουμε κάθε θήκη για muffins ως το 1/3 με το μείγμα, από πάνω προσθέτουμε 1κ.γ. μαρμελάδα και καλύπτουμε μέχρι τα 2/3 της θήκης με μείγμα. Με μια οδοντογλυφίδα στριφογυρίζουμε 2 φορές το περιεχόμενο της θήκης ώστε να ανακατευτούν ελαφρώς το μείγμα και η μαρμελάδα. (Δεύτερος τρόπος: Γεμίζουμε κάθε θήκη για muffins ως το 1/3 με το μείγμα, από πάνω απλώνουμε 1/2κ.γ. μαρμελάδα και καλύπτουμε μέχρι τα 2/3 της θήκης με μείγμα. Έτσι η μαρμελάδα δημιουργεί μια στρώση και τη βρίσκουμε σε ολόκληρο το muffin, όπως στον πρώτο τρόπο)
  • Ψήνουμε στους 150οC στον αέρα για 30′
Tags: No tags

2 Responses

Προσθέστε σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *