Γεια!

Είμαι η Ιωάννα Νακάκη, πτυχιούχος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και αριστούχος κάτοχος του Μεταπτυχιακού “Κλινική Διατροφή” από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών μου στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ξεδιπλώθηκε μπροστά στα μάτια μου ο πανέμορφος κόσμος της διατροφής: από τη βιοχημεία των θρεπτικών συστατικών και τη φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος ως το πώς η συμπεριφορά μας επηρεάζει τις διατροφικές μας συνήθειες και τη διατροφική διαχείριση κλινικών περιστατικών! Έκανα την Πρακτική μου Άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», στον Σύνδεσμο Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ) αλλά και σε διαιτολογικό γραφείο.

Κατά τη διάρκεια της Πρακτικής Άσκησης έβαλα για πρώτη φορά τις γνώσεις μου στην πράξη: είχα την ευκαιρία να βοηθήσω πολλούς ανθρώπους να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες βάσει των αναγκών και (εννοείται) του γούστου τους, κάτι που μου έδινε απερίγραπτη χαρά!

 

Ταυτόχρονα, όμως, άκουσα και ανυπόστατες φήμες που κυκλοφορούν για τη διατροφή, είδα τον κόσμο να έχει τύψεις για εκείνη τη φορά που έφαγε ένα γλυκό, να φοβάται το ψωμί και να πιστεύει πως «όσο λιγότερο είναι το φαγητό, τόσο το καλύτερο»…

Και τότε αναρωτήθηκα: γιατί να μην μπορούν ΟΛΟΙ
Σήμερα, στόχος μου είναι να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να δουν τη διατροφή με μια φρέσκια ματιά: όχι σαν θερμίδες, αλλά ως γεύσεις, οσμές, υφές, συναισθήματα, εμπειρίες και ταυτόχρονα ως θρεπτικά συστατικά που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην υγεία του οργανισμού! Η φιλοσοφία μου είναι απλή: ας απομακρυνθούμε από τις αυστηρές δίαιτες και από τους μύθους που έχουν παγιωθεί και ας μάθουμε να τρώμε. Σωστά. Οργανωμένα. Απολαυστικά. Ισορροπημένα. Σκοπός είναι να μπορείς να κάνεις «έξυπνες» διατροφικές επιλογές, να φροντίζεις το σώμα σου, να απολαμβάνεις το φαγητό σου και ταυτόχρονα να αισθάνεσαι καλά – χωρίς άγχος και τις τύψεις!
Μέσα σε αυτή την ιστοσελίδα αλλά και στον λογαριασμό @a.nutritious.notebook στο Instagram, θα λύσεις τις απορίες σου για τη διατροφή, θα μάθεις καινούρια πράγματα σχετικά με αυτή, θα δοκιμάσεις νέες συνταγές και θα βελτιώσεις τη σχέση σου με το φαγητό! Και επειδή είμαι άνθρωπος που απεχθάνεται τα λόγια του αέρα, θέλω να σε διαβεβαιώσω πως όλα όσα θα διαβάσεις εδώ είναι σύμφωνα με τις διεθνείς συστάσεις και τη σύγχρονη βιβλιογραφία – όλα φτιαγμένα για να μπορείς να τα κατανοήσεις και να τα εφαρμόσεις εύκολα στην καθημερινότητά σου (ας είμαστε ειλικρινείς: ποιος έχει χρόνο για περίπλοκες οδηγίες και χρονοβόρες διαδικασίες;)
Θέλεις να ενημερώνεσαι πριν από όλους για τα τελευταία θέματα διατροφής, πεντανόστιμες συνταγές, χρήσιμα tips και πολλά ακόμα;

Εγγράψου ΔΩΡΕΑΝ!