Κοτόπουλο με μουστάρδα και πιπεριές

Χωρίς υπερβολή, αυτό το κοτόπουλο με μουστάρδα και πιπεριές βρίσκεται στο τραπέζι σχεδόν κάθε εβδομάδα!

Σε όποιον κι αν έχω προτείνει αυτή τη συνταγή, δεν έχει ξαναφτιάξει το κοτόπουλο διαφορετικά! 👌

Δοκίμασέ το και θα γίνει και το δικό σου αγαπημένο!

Υλικά (για 5 μερίδες)

  • 2 συσκευασίες φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 πιπεριές κομμένες σε μικρά μπαστουνάκια
  • 3-4κ.σ. μουστάρδα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • κουρκουμάς
  • μπαχάρι τριμμένο

 

Σκεύη

  • 1 τηγάνι μικρό
  • 1 τηγάνι μεγάλο
  • 2 μπολ (μικρό + μεγάλο)
  • 1 πιάτο
  • χτυπητήρι καφέ ή μπίμερ
  • σπάτουλα

 

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε την πέτσα από το κοτόπουλο, το κόβουμε σε κομματάκια και το βάζουμε στο μπολ.

2. Ρίχνουμε στο κοτόπουλο 1κ.σ. λάδι, 1κ.γ. αλάτι, λίγο κουρκουμά και μπαχάρι και αναμειγνύουμε.

3. Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο μικρό τηγάνι χωρίς λάδι σε δυνατή φωτιά.

4. Αφού το κοτόπουλο ψηθεί και από τις δύο πλευρές, το μεταφέρουμε σε πιάτο.

5. Στο μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε με λάδι το κρεμμύδι και την πιπεριά, μέχρι να μαλακώσουν.

6. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά.

7. Στο μικρό μπολ προσθέτουμε τη μουστάρδα, 1κ.σ. λάδι και λίγο νερό και ανακατεύουμε με το μπίμερ.

8. Αφού ψηθούν τα υλικά στο τηγάνι, προσθέτουμε νερό ώσπου να καλυφθούν και αφήνουμε να βράσουν με κλειστό καπάκι.

9. Όταν το νερό φτάσει στο 1/4 της στάθμης, προσθέτουμε τη σάλτσα μουστάρδας και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μείνει με λίγο νερό.

 

 

Tip! 

Μπορείς να προσθέσεις και μανιτάρια κονσέρβα! 👌

Προσθέστε σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *